Etichete

, , , , , , ,

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea: Înțeleg dorința celor din PDL de a ataca politic, dar îi invit să fie decenți și să renunțe la contradicțiile ridicole din propriul discurs

valeriu zgoneaPreședintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, solicită celor din PDL să își mențină discursul public în limita decenței.

”Avem o tragedie. Urgentăm procesul legislativ pentru a veni în întâmpinerea dorinței oamenilor, dar le solicit celor din PDL să fie decenți. Văd că îl acuză pe Sorin Oprescu că ar fi un ”criminal„  pentru că nu a aplicat legea, dar în același timp cer și Guvernului să dea OUG, pentru a reglementa problema. Este o contradicție ridicolă în discursul PDL, generată tocmai de lipsa de discernământ din spatele atacurilor pe care le lansează. Să se hotărască – ori problema este lipsa legislației și primarii nu au nicio vină, ori problema este activitatea primarilor, pentru că legislația există, și atunci nu mai are nicio logică solicitarea către Guvern”.

Valeriu Zgonea le reamintește celor din PDL de faptul că legea pe care au propus-o în 2011, și pe care o laudă atât a fost desființată de Curtea Constituțională.

”Cei din PDL nu au fost în stare să facă un act normativ aplicabil, dar acum pozează în rol de victimă. Le-aș aminti doar un citat din decizia luată de Curtea Constituțională în ianuarie anul trecut: <<Curtea observă că prin folosireaunei tehnici legislative inadecvate legiuitorul a adus atingere în final demnităţii umane, valoare supremă prevăzută la art. 1 alin. (3) din Constituţie>>. Deci, după ce nu au fost în stare să facă o lege bună, cei din PDL ar trebui să pună capăt acestor ieșiri deplasate din ultimele zile”, a spus președintele Camerei Deputaților.

”Eu cred că trebuie să încetăm cu aceste atacuri și să vedem cum putem rezolva problema. În loc să dea vina pe toată lumea, cei din PDL mai bine ar fi alături de noi săptămâna viitoare, în Parlament”, a subliniat Valeriu Zgonea.