Etichete

, , , , , , , ,

Comunicat de presa PSD

Daniel Savu: „Nu pot cei din PDL, în frunte cu doamna Udrea, să vorbească despre responsabilitate, când ei nu au dat dovadă de așa ceva” 

Senatorul PSD Daniel Savu condamnă declarațiile mincinoase și demagogice ale Elenei Udrea, care într-o încercare de a manipula opinia publică a politizat un eveniment tragic, moartea unui copil nevinovat, în speranța că își va mai crește popularitatea. Astfel de gesturi sunt nedemne pentru o persoană care se vrea candidat la Președinția României.

„Nu cred că voi mai vedea vreodată o ipocrizie mai mare decât cea a Elenei Udrea. Într-un singur interviu, doamna Udrea a reușit să stabilească un nou record de demagogie. Pur și simplu a enumerat toate nerealizările PDL și le-a pus în cârca USL”, a declarat Daniel Savu.

Senatorul PSD afirmă că Elena Udrea și PDL nu pot acuza USL că a amânat teme politice importante, când de fapt acest lucru a fost făcut tocmai de fosta coaliție de guvernare, condusă de democrat-liberali.

„Este comic să o aud pe Elena Udrea vorbind despre teme politice care au fost amânate, având în vedere că guvernul și coaliția de guvernare din care a făcut parte a făcut exact acest lucru. Nu pot cei din PDL, în frunte cu doamna Udrea, să vorbească despre responsabilitate, când ei nu au dat dovadă de așa ceva. Ținem minte cu toții celebrele bombe lăsate de guvernările PDL și dezamorsate de USL. În privința proiectului de la Roșia Montană nu au fost capabili să ia o decizie, se face, nu se face. Premierul Victor Ponta și-a asumat această hotărâre și a trimis proiectul în Parlament, unde va fi asigurată dezbaterea transparentă a acestuia, cu puncte tari și puncte slabe, iar o decizie va fi luată în cel mai democratic mod cu putință”, este de părere Daniel Savu.

Totodată, senatorul Daniel Savu nu este de acord cu modul în care fostul ministru PDL încearcă să politizeze tragicul accident prin care un copil de 4 ani și-a pierdut viața.

„Elena Udrea politizează tragicul deces al acelui copil, afirmând că USL este vinovată pentru atacul maidanezilor. De ce nu ne spune doamna Udrea câte persoane și-au pierdut viața ca urmare a guvernării dezastruoase a PDL? Câte persoane au suferit de pe urma tăierilor de salarii, dar de pe urma închiderii spitalelor? Câte persoane cu handicap au rămas fără însoțitori? În schimb, USL și-a ținut promisiunile făcute în campania electorală. Am reîntregit salariile bugetarilor, am returnat CASS încasat ilegal la pensii, am redus TVA la pâine, și multe alte măsuri”, a declarat Daniel Savu.

O altă dovadă a demagogiei și minciunilor Elenei Udrea este modul în care aceasta a abordat situația fondurilor europene, având în vedere faptul că programele europene au fost suspendate ca urmare a neregulilor comise de guvernările PDL, iar USL a deblocat aceste programe și a reuși într-un singur an să tripleze gradul de absorbție.

„Doamna Udrea are curajul să vorbească despre blocarea fondurilor europene, în condițiile în care toate programele europene au fost suspendate tocmai din cauza neregulilor descoperite între 2009 și 2011, când dumneaei împărțea prin faimosul PNDI bani primarilor PDL. Numai în luna iulie 2013 au intrat în țară mai mult de 700 de milioane de euro bani europeni, adică aproape jumătate din cât au reușit guvernele anterioare în 5 ani de zile! Singurul lucru despre care Elena Udrea ar trebui să vorbească în materia fondurilor europene este dezastrul pe care l-a lăsat în urmă la POR”, a încheiat senatorul PSD.

Reclame